Nejlepší povinné ručení pro vás vůz? Poslechněte následujících 5 zkušených rad

27.11.2015 16:26

Každé vozidlo v České republice má povinnost mít povinné ručení. Nemá-li ho, čeká jeho majitele až 40 000 Kč pokuta. Mnohem horší jsou pak následky nehod nepojištěných vozů. Je proto pojištění vozu dost rozmyslet.

Výběr dobrého povinného ručení, nebo chcete-li lidově „povka“, je důležitý proces jak pro vaši kasu, tak pro eliminaci rizik spojených s provozem vašeho vozu.

V České republice je teď evidováno 7 277 165 pojištěných vozidel. Některé výhodněji, některé méně. Pokud jste již dlouho povinné ručení neměnili, měli byste zbystřit. Je totiž možné, že na trhu je hromada lepších nabídek. Stačí si je jen prohlédnout a budete vědět, že poté bude ve vaší peněžence o pár korun navíc.

Jak Češi bourají?

Statistiky nehodovosti jsou poměrně jasným ukazatelem toho, jak důležitý je výběr povinného ručení.

Teď přišla ta správná chvíle si sednout a zamyslet se. Jakou dobu již máte řidičský průkaz? Rok, dva, deset, dvacet?

Pojďme více zabřednout do statistik. Za posledních 20 let se na českých silnicích událo 3 199 172 nehod. Ohromné číslo. A zajímá vás souhrnná škoda za všechny bourané vozy? 138,5 miliardy korun. Věříme, že žádný váš vůz se do této statistiky nezapojil. Nicméně někteří účastníci silničního provozu jsou učinění ďáblové a právě kvůli nim je dobré věnovat skutečně velkou pozornost nejen ceně, ale i kvalitě povinného ručení.

5 kroků k nové, lepší smlouvě povinného ručení

Rádi šetříte peníze? Plno lidí to tak má, proto také vznikly srovnávače cen, které nabízejí nejvýhodnější podmínky pro každého, který o to má zájem. Vždyť pocit ušetřených peněž a výhodně uzavřené dohody je tak skvělý…

Následujících 5 kroků vám má nastínit cestu za lepšími podmínkami povinného ručení.

Co je pro váš vůz důležité?

Zde je volba mezi dvěma atributy – cena vs. kvalita. Balanc mezi těmito věcmi je strašně důležitý. Co je pro vás důležité? Razantně ušetřit, nebo zlepšit kvalitu pojištění? Až si odpovíte, můžete pokračovat.

Co jsou největší problémy vašeho vozu?

Jasně si definujte to, co vás trápí, protože vám připojištění ohrožených komponentů vašeho vozu může v krizové situace rozhodnout. Připojistit můžete například zavazadla, čelní skla, střet se zvěří nebo živel. V případě nouze se vám může hodit právní ochrana, náhradní vůz, asistenční služby.

Kde najdete nejlepší možnosti povinného ručení?

Tuto část prosím nepodceňujte. Je totiž potřeba najít důvěryhodného srovnávače cen. Jak jej poznáte? Má historii, což znamená, že je zákazníky prověřený. Má na webu několik desítek možností. A další důležitá součást, vlastní telefonické centrum, kde vám mohou výrazně pomoci s uzavíráním jakékoliv smlouvy. Všechny tyto atributy splňuje například společnost Porovnej24.cz

Jaké si připravit doklady k uzavření smlouvy povinného ručení?

Dojděte si pro peněženku a do šuplíku pro papíry o vozu. K uzavření smlouvy totiž potřebujete řidičský průkaz, technický průkaz, občanský průkaz a měli byste vědět o počtu měsíců bez nehody a počtu zaviněných nehod. Věříme, že především v posledních dvou atributech to nebudou složité počty J.

Najděte tu nejlepší nabídku

Tak, poradili jsme vám proč, poradili jsme vám jak, poradili jsme vám u koho. Teď už jen zbývá vybrat to nejlepší pro vás!

Máte novou smlouvu, gratulujeme

Pokud jste díky našim radám uzavřeli novou smlouvu a drželi jste se našich rad, je skutečně vysoce pravděpodobné, máte výhodnější podmínky, než u předešlé smlouvy. Gratulujeme! Můžete si nové povinné ručení užívat s pocitem, že jste udělali správnou věc.

Zpět

Vyhledávání

Copyright © Marek Olbert www.automotosluzby.cz IČO:64970876