NOVÉ TICHÉ PNEUMATIKY PIRELLI PRO AUDI

18.07.2013 16:07

TISKOVÁ ZPRÁVA

NOVÉ TICHÉ PNEUMATIKY PIRELLI PRO AUDI

TECHNOLOGIE “SYSTÉM PIRELLI PRO POTLAČENÍ HLUKU” PRO NEJPRESTIŽNĚJŠÍ MODELY AUDI JE AŽ O 50% TIŠŠÍ

Milán, 15. července 2013 – Pirelli pro společnost Audi Group vyvinulo nové pneumatiky, které jsou speciálně navrženy tak, aby snížily hluk pociťovaný pasažéry vozu. Tyto pneumatiky představují nový milník v historii technického partnerství mezi italskou pneumatikářskou firmou a německým výrobcem automobilů.

Vůbec poprvé milánská společnost dodává “systém Pirelli pro potlačení hluku” jako původní výbavu. Jedná se o systém, který tiší zvuky, jež pneumatika vytváří při jízdě po vozovce.

Hluk, který je způsoben vibracemi stlačeného vzduchu při tlaku pneumatiky na povrch vozovky, se přenáší na pneumatiku samotnou a následně na náboj kola. Poté přechází skrze podvozek a řízení přímo do interiéru vozu. Inovativní systém Pirelli využívá polyuretanovou houbu na vnitřku pneumatiky, která je navržena pro absorpci zmiňovaných vibrací, čímž se sníží hluk pronikající dovnitř auta.

“Systém Pirelli pro potlačení hluku” tiší hluk o dva až tři decibely, tedy v průměru na polovinu, a zároveň poskytuje zvýšení komfortu při řízení.

Vývojové testy Pirelli potvrdily, že použití odhlučňovací houby nijak neovlivňuje ostatní charakteristiky pneumatiky.

Nasazením této technologie jako původního vybavení Pirelli reaguje na rostoucí poptávku automobilového světa po snižování hluku uvnitř i vně vozu a odpovídá nejnovějším evropským regulacím požadujícím snížení hlukové zátěže. V současnosti je “systém Pirelli pro potlačení hluku” k dispozici v originální výbavě Audi RS6 A RS7, které jezdí na pneumatikách o velikosti 285/30ZR21, respektive 275/30ZR21. Pneumatiky vybavené tímto systémem jsou na bočnicích označeny písmeny PNCS.

 

Zpět

Vyhledávání

Copyright © Marek Olbert www.automotosluzby.cz IČO:64970876